De terugkeer van de duisternis.

Daar komen de heksen

Beste spelers,

Het is een hele tijd geleden dat er nog iets geschreven is. Hierbij dus een korte stand van zaken: na een ellenlange zoektocht naar informatie en het spiesen van verscheidene nachtcreaturen bezoeken onze helden uiteindelijk de Kreunburcht in een verre uithoek van Weiden. Een onaangename buurt, een onaangename ruïne: het meest spraakzame zijn de geesten van een paar orken die gedood zijn in een warrig verhaar met “withaar”, “onzichtbare klauw” enzomeer in de hoofdrollen. Doordringen in de burcht levert enkele verdere bloedzuigers op en het buitmaken van een paar oude, duistere boeken waarover het laatste nog niet gezegd is.
Helaas loopt het spoor ook hier dood. Wat nu gedaan?
Dan duikt de uil Oropheia op, die de helden naar de hut van opperheks Luzelin gidst. Eindelijk helpt iemand ons vooruit! Luzelin praat over duistere voorspellingen, eenhoorns en heksencirkels, en zelfs Borbarad zelve. Uiteindelijk tatoëert ze op Rondraidan vom Berg-Sturmfels zijn borstkas een kleurige slang (het zogenaamde heksenbeeld). Vlak daarop blijkt ze echter een vampier te zijn en bijt Thorwulf Hjalmarsson in zijn nek! Worstelend met haar eigen vampiernatuur is ze echter een gemakkelijk doelwit voor onze helden; ze sterft ten gevogle van een PSYCHOSTABILIS-betovering van Voltan de Zwarte.
Ietwat geschokt onderzoeken de helden dan de grot en vinden het testament van Luzelin.
Het lichaam van Luzelin en Pallikratz wordt op een brandstapel gelegd… en daar verschijnen, paddenmest en uilenbraaksel, een aantal andere heksen die de erfenis opeisen…

Comments

Kramarsian

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.