Thorwulf Hjalmarsson

Een krachtpatser uit het koude noorden, bulkend van spieren, bijlen, dorst, testosteron en weinig meer.

Description:

Thorwulf’s belangrijkste talent is het hanteren van zijn twee bijlen, Streling en Kus. Hij is ook goed in drinken, verleiden, paardrijden, krijgskunst en zowat alle vormen van zuiver lichamelijk talent.

Thorwulf heeft platinablonde haren, lang en los. In dezelfde kleur draagt hij ook een snor, die zo’n 10cm naar elke kant afhangt. Thorwulf’s ogen zijn smaragdgroen. Een combinatie die zelfs in Thorwal vrij zeldzaam is. Verder heeft hij sterk gespierde afmetingen, met een hoogte van 2m05.

Bio:

Thorwulf groeide op nabij Prem. Reeds op zesjarige leeftijd verloor hij zijn ouders. Gelukkig had hij nog zijn oudere zus, Thorhalla Svalasdottir.

Thorhalla, toen 12, verkocht alle bezittingen van het gezin en kon daarmee Thorwulf les laten volgen in de Vrije Kampersschool van Prem. Om zelf te kunnen eten ging ze aan boord van een schip, beginnend als bootmeisje, maar al snel opklimmend tot hogere rangen.

Thorwulf zag zijn zus nog één keer per jaar, telkens wanneer ze zijn schoolgeld kwam betalen: steeds te weinig, maar door de bewondering van de schoolmeesters voor haar doorzettings- en opofferingsvermogen, genoeg bevonden. Misschien kwam dit ook doordat Thorwulf erg veel talent liet zien voor de krijgsbijl; dit wapen leek hem van nature aangemeten.

Aan de andere kant had hij ook enorm veel talent voor de zaken die kunnen afleiden van een schoolcarriere, tot groot jolijt van menig herbergier en dorpsmeisje. Sinds een paar jaar valt het op dat er beduidend meer dan gemiddeld mooie en blonde kinderen opgroeien in Prem, en ook het alcoholverbruik van de stad is toegenomen…

Toen de jonge viking op 16 jaar zijn schoolcarriere vervolmaakte en op de wereld werd losgelaten, zocht hij nog één keer zijn zus op, om na te gaan hoe hij haar kon terugbetalen voor haar offer. Thorhalla was echter vooral blij dat hij geslaagd was, en had ook niet direct iets nodig, want ze was nu kapitein, en had zelfs al aangeboden gekregen Hettvrouw te worden (waar ze een aantal jaren later ook op in zou gaan).

Thorwulf besloot dan maar om de wijde wereld in te trekken en deze te verkennen ter ere van zijn zijn zus. Hij verliet haar met de boodschap dat als zijn spieren haar ooit van pas zouden komen, ze dit nieuws moest verspreiden. Waar hij ook was als hij dit zou horen, zou hij komen.

Al snel lokte Thorwulf’s neus hem zuidwaarts, en een klein jaar later was het dan ook dat hij heel snel zijn kleren moest bij elkaar rapen om te ontkomen aan een rijke maar boze lage edelman in het Middenrijk; dit wegens een kledingloos treffen met de man in de slaapkamer en het gezelschap van diens dochter, eveneens zonder noemenswaardige lichaamsbedekking.

Verder zuidwaarts, was de boodschap, en de volgende edelvrouw toch best niet naar haar eigen huis vergezellen… (Herbergen zijn toch toffer, daar heb je vooraf – en achteraf, en tijdens – tenminste iets te drinken.)

Uiteindelijk belandde hij, vlak voor z’n achttiende verklaardag, in de grootste stad ter wereld: …

Thorwulf Hjalmarsson

De terugkeer van de duisternis. Severnayo