Waldemar van Weiden

De hertog van weiden

Description:

Sterk als een beer.
Een meester met de duivelsknots (een morgenster met 3 gewichten) waarmee hij zelfs al ogers mee te lijf is gegaan.

Bio:

De huidige hertog van Weiden, Waldemar “de beer” von Löwenhaupt, is een imponerend man, maar van een goed humeur en karakter voorzien. Als echte Weidener is hij van geen bende orks vervaard, maar bovennatuurlijke fenomenen maken hem snel onzeker. En aan gewichtigdoenerij van snobs heeft hij een grondige hekel.
Waldemar is erg populair bij de bevolking, omdat hij heerst als een goede huisvader die veel begrip voor zijn mensen heeft. Hij verkiest verreweg de directe aanpak en heeft niet zo veel op met al die tierelantijntjes en intriges die aan een hof plaats vinden (hij kan zelf amper zijn naam schrijven). Die helpen toch niets als de orken je land binnenvallen. Tijdens orkinvallen is het erg normaal dat de hertog zelf samen met een groep grensruiters, jagers of rondhelmen op jacht gaat naar de plunderaars en ze mores leert.
Zijn opleiding heeft hij genoten in de academie Rondra’s schild bij Baliho, samen met Raidri Conchobair, de zwaardkoning. Op enkele lange avontuurlijke reizen is hij zijn huidige bruid tegen gekomen, Yolinda van Aralzin, uit het Lieflijke Veld. Ze hebben één dochter, Walpurga, die recentelijk uitgehuwelijkt is aan Dietmar, tweede zoon van de Tobrische hertog.
Walpurga heeft de rijzige lichaamsbouw en zelfverzekerdheid op het slachtveld van haar vader overgeërfd, maar heeft ook een gedegen opleiding als juriste gekregen.
Waldemar is ondanks zijn onbehouwen gedrag en ongecultiveerdheid aan het hof één van de belangrijkste leenheren van het rijk. Dit niet alleen omdat hij een intimus is van koning Cuano ui Bannain van Albernia en prins Brin, maar omdat hij na het verdwijnen van Hal als eerste (en bijna enige) hoogadelige openlijk positie koos tegen de usurpator Answin von Rabenmund en voor de prins. De oppositie kreeg zo een leiderfiguur waarrond ze zich kon verzamelen. De nieuwe Rijksbehoeder is dit niet vergeten.

Waldemar van Weiden

De terugkeer van de duisternis. Kramarsian