Het heksenbeeld

Description:

Getekend door Luzelin op de huid van Rondraidan vom Berg-Sturmfels met een alicorn (de hoorn van een zwarte eenhoorn) met allerlei magische verven, ziet dit teken er uit als een veelkleurige slang die zich, na ettelijke omwindingen, zich in haar eigen staart bijt. Het heeft de volledige verzamelde heksencirkels van Noord-Avonturië zes heksennachten gekost om alle bestanddelen bij elkaat te brengen, dus het visioen van Luzelin dat tot zijn schepping heeft geleid moet wel erg overtuigend geweest zijn.
Hoewle Luzelin het in slechts weinige minuten heeft aangebracht ziet het er uit als het meesterwerk van een Thorwaalse tatoëerder: de lijntjes zijn zo fijn als de huidporiën zelf, de kleuren lichten krachtig op, haren en moedervlekken of littekens voegen zich harmonieus in het geheel, alsof ze enkel bestonden voor dit tekenwerk. Spierbewegingen brengen het beeld tot vreemd leven. Het is bijna jammer om het prachtige beeld onder kledij te bedekken.
Het beeld bestaat uit een groengouden guldenslang met zilveren ogen. Op de achtergrond en als kader van het beeld staan plantenranken die zich ornamentaal omwikkelen. Soms meent men symbolen voor verbintenis, evenwicht en humus te bespeuren tussen de planten.
De kleurcompositie van het beeld, met grote aandelen van elfengroen, roodgoud, kobaltblauw en oker doet duidelijk denken aan de elfse tekenschool, die erg geliefd was tijdens de Rohalstijd. Ze wordt vooral gebruikt voor het weergeven van harmonie en vrede.

Vluchtige alchemische analyse van de kookpot: de gebruikte kleur werd aangebracht met behulp van alruinensap, een Kairanpasta en bloedbladextract. Dat zijn allemaal magische planten. En nog een hoop andere elementen die zomaar niet te bepalen zijn…

Bio:

Het heksenbeeld

De terugkeer van de duisternis. Kramarsian