testament van Luzelin

Luzelins testament

Ik zet deze letters op papier op de avond van 20 Boron. Zo’n 3 uur geleden werd ik slachtoffer van een vreselijke bloedzuiger, die in de gedaante van een wandelaar deed alsof hij mij opzocht om mijn raad te vragen. Hij slaagde er in om bijna al mijn bloed te drinken – en zo ben ik geworden wat de bewoners van Weiden maar ongaarne bij naam noemen.
Ik ben er zeker van dat de vampier onder een toverdwang stond – alleen weet ik niet wie hem juist naar mij heeft toe gestuurd. Maar mijn intu├»tie en mijn heksenrunen zeggen mij dat het een voorbode is van de macht die het land zal verslinden. Er zijn hier in het noorden waarschijnlijk maar 3 wezens die dit hebben kunnen doen, allemaal vorsten onder de vampieren: de veranderende beul van Greifenfurt, Bronn, het orakel van de Purperberg, en Walmir van Riebeshoff – de heer van de Kreunende burcht. Ik weet echter niet wie van de drie redenen zou kunnen hebben om mij op deze manier van Satuaria en van mijn zusters te scheiden.
Ik hoop dat deze woorden gevonden worden door degenen waarop ik nu al zo lang wacht – en dat er genoeg tijd was om ze dankzij Oropheia tot mij te brengen. Zelfs wanneer dat zo is, dan zal u, die dit lezen, amper nog tijd blijven. Gwynna de Hex heb ik al kort na de gebeurtenissen in Dragenfeld naar de hertog gestuurd, maar als simpele mens kon hij de tekens niet duiden.
Maar u moet de bron van al dit kwaad vinden! En ik vrees dat het moet gebeuren voor de volgende Nieuwe Maan! Deze verzameling van kwaad moet een centrum hebben, een centrum waar de machten zich kruisen. Komende van het drakenplateau? Van de Pandlarin? Van de Oude Eik?
Verder geef ik u het nadrukkelijke recht om u uit te rusten met al het nodige dat u in mijn hut kunt vinden. Ik bid tot Satuaria dat geen van u hetzelfde einde vindt als ik.
Mijn enige en laatste wens is dat ik – ongeacht wie mij vindt, heksen of passanten – begraven word en mijn lichaam een einde in vrede vindt. En volgens de traditie bij de zusters van Satuaria is dit een brandbegrafenis samen met mijn kater en vertrouweling Pallikratz.
Mijn overgebleven bezittingen vermaak ik aan de heksen van de Blauwdennen, mijn grot zal toekomen aan de nieuwe, nog te kiezen opperheks.

Satuaria met Gwynna, met mijn dochter Morena en met de Blauwdennen
Satuaria met Dere, want de toekomst wordt duister.

Luzelin Zilverhaar uit het Blauwe Woud

testament van Luzelin

De terugkeer van de duisternis. Kramarsian